leven anders loopt

Als het leven anders loopt dan je wenst

In mijn laatste blog van al bijna een jaar geleden, deelde ik dat mijn emmer vol was en hoe ik daar mee omgegaan ben. Wat je kan doen als het leven anders loopt. Toen werd het rustig, plaatste af en toe iets op social media, maar was verder redelijk onzichtbaar. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik tijd nodig had. Tijd voor mezelf, om te bedenken wat op dit moment goed voor mij is, maar ook om stil te staan bij de veranderingen in mijn leven. Hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Want het leven loopt soms anders dan verwacht, je wensen worden anders ingevuld dan je zelf had bedacht.

Onbewuste wens

Zo had ik 2 jaar geleden nooit kunnen bedenken dat ik zou gaan solliciteren voor een baan. Dat mijn 1e actie direct resultaat had, dat het voor mij op het juiste moment kwam en ook op de juiste plek. Ik geniet van mijn werk als intern begeleider. De wens, waar ik mij niet eens van bewust was, kwam uit. 

De wet van aantrekkingskracht

Deze gebeurtenis heeft mij ook weer aan het denken gezet over de naam van mijn praktijk Wenskan. Want waar ik nu, na een jaar van terugkijken begrijp waarom dingen zo zijn gelopen, gaf het ook een hoop onrust. Onrust door veel verschillende gedachten. Zoals hoe zit het nou met de wet van aantrekkingskracht? Of kun je niet alles wensen. Hoe komt het dat het leven anders loopt? Of hebben we dat dan toch onbewust gedacht.

Ook al kun je heel goed manifesteren een appelboom wordt nooit een perenboom. Sommige dingen horen bij ons en een aantal dingen overkomen ons.  

Je leest het al, het was warrig in mijn hoofd. Ik heb zelfs even gedacht dat de praktijknaam Wenskan niet meer bij mij paste en heb zelfs kort even gedacht om te stoppen om zelf beter in balans te zijn. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Want ik heb gemerkt dat dit juist niet voor de balans zorgt. 

 

Hoe mag je loslaten

Door dat het even anders liep was er veel onrust en had ik tijd nodig, inmiddels lukt het mij dan ook steeds beter om mezelf die tijd te geven. Ik heb in de praktijk mogen leren dat het goed is om te wensen, om te weten wat je wil. Maar dat je hoe het in je leven komt toch echt mag loslaten. 

 

Zorgen voor anderen en over je eigen grens gaan

Het is mijn missie om andere te helpen zichzelf te zijn, juist omdat ik door mijn eigen ervaringen weet hoe lastig het kan zijn. Je empathisch vermogen is zo groot dat je weet wat een ander nodig heeft en je dan makkelijk aanpast. Waardoor je over je eigen grenzen gaat. Dit is mijn wens en ik mag loslaten in welke vorm ik dit het beste kan bereiken. Op dit moment doe ik dat in mijn praktijk en op school. En hoe dat in de toekomst is mag ik voor nu loslaten. 

Welke tips kun jij halen uit mijn verhaal als het leven anders loopt:

1 Bekijk de situatie vanuit een andere bril. Wat is er positief aan de situatie, wat kan het je opleveren. Maakt het misschien iets zichtbaar waar je eerder nog niet bewust van was.

 

2 Accepteer dat deze situatie er nu is. Vechten heeft geen zin. Kijk naar wat je kan leren van deze situatie. Soms weet je later pas waar het goed voor was.

 

3 Soms lopen dingen anders omdat het nog niet de juiste tijd is. Neem rust. Geef het de tijd en de ruimte om te ontwikkelen. Soms zie je dat niet direct, maar gebeurt er misschien heel veel. Denk aan de groei van een zaadje, zolang het onder de grond is zien we de groei niet.

 

4 Laat de vorm los, hoe iets op je pad komt. Wij zijn maar een klein stipje in het geheel en kunnen het grotere niet overzien. Misschien is een veel diepere wens wel uitgekomen. Bijvoorbeeld toen je je baan verloor, had je ineens tijd met je kinderen. Je zag in dat de baan niet goed voor je was en gaat op zoek naar iets beters. 

Vertrouwen

Nu alles meer tot rust is gekomen en ik de tijd heb genomen, lukt het mij beter om het los te laten. Ik hoef geen plan te hebben, hoe ik het combineer. Ik mag dat ontdekken. Belangrijkste is dat ik tijdens deze ontdekkingstocht goed blijf voelen, wat is goed voor mij.  Ik ga genieten van deze ontdekkingsreis. Bij het afronden van deze blog realiseer ik mij dat ook ik weer de 9 stappen van de roadmap aan het uitvoeren ben. 1 van de stappen is het maken van keuzes. Daar vertel ik binnenkort meer over. 

Vertrouw

Je kunt mij ook volgen op instagram 

ps bewust binnenkort want ik wil alleen nog maar schrijven wanneer ik de juiste woorden kan vinden en niet omdat het moet. Het hoort bij mijn ontdekkingsreis.

 

Laat een reactie achter