hulp-durven-vragen

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik nu trots ben op wat ik heb bereikt. Trots zijn en tevreden zijn met wat ik doe is namelijk nog wel een dingetje voor mij geweest. Het was niet snel goed genoeg. Net als accepteren dat ik dingen niet alleen kan. Gevolg was geen hulp vragen en dit ook niet durven. Ik had namelijk de overtuiging dat ik het alleen moest kunnen. Hulp vragen aan anderen was een teken van zwak zijn. Die gedachten kronkel was ooit in mijn hoofd gekomen. Hoe is mij een raadsel.

 

Niet wagen om steun te vragen

Oké als ik heel eerlijk ben weet ik wel hoe deze gedachten steeds meer vorm kreeg in mijn hoofd. Ik hoor mijn moeder nog zeggen  “Je hangt de vuile was niet buiten” “Je moet sterk zijn, je vraagt niet om hulp” of “Je moet gewoon hard werken dan lukt het wel”. Zo vormde de gedachte zich in mijn hoofd dat hulp vragen zwak is. Ook de gedachte ‘Wat vinden anderen van mij?’ vormde zich in deze periode.

 

Wat maakt dat ik mij niet goed voel

Het begint eigenlijk allemaal met toegeven. Toegeven dat je iets lastig vindt. Dat gevoel stop ik soms gewoon liever even weg, dan is het er niet. Alleen als we het wegstoppen, dan wordt het ook niet aangepakt. En bij mij begint er dan op een gegeven moment iets te knagen. Merk dan dat ik baal van mezelf, word wat knorrig en mopperig. Ik zit dan niet lekker in mijn vel. Het werkt dan als ik accepteer dat er iets is.

 

 Ik kan het niet en ik kan het niet alleen.

Dat had ik laatst ook. Ik baalde al een tijdje dat ik geen blogs meer plaats op mijn pagina. Soms als een inspiratiemoment had, schreef ik weleens wat. Soms kwam dit ook wel terecht op facebook of op mijn website. Niet altijd, soms stond het ook gewoon ergens op mijn computer. Baalde dat ik het niet met enige regelmaat kon, had allerlei excuses en allerlei gedachtes over. Gedachtes als: Ik kan het niet, daar ben ik niet goed in. Wie zit er nu te wachten op mijn blogs? Of: ze zeggen wel dat bloggen goed is voor je website, maar het past niet bij mij. In mijn hoofd ging het heen en weer. Alle stemmen in mijn hoofd zorgden voor onrust. Ik merkte dat dit ook de nodige energie vroeg, terwijl ik eigenlijk helemaal niets deed.

 

Welke gedachte houdt mij tegen?

Totdat ik er klaar mee was. Ik wilde ook dit aanpakken. In de begeleiding van mijn klanten help ik ze om stappen te zetten. Ik help ze hierbij door de stappen heel klein te maken zodat je de eerstvolgende stap durft te zetten. Nu was het voor mij ook weer tijd om een volgende stap te zetten. Het besef kwam toen ik mezelf tegen een klant hoorde zeggen. “Welke gedachte houdt je tegen.” De gedachte dat ik het niet alleen kan. Die hield mij tegen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het werd tijd om te durven vragen om hulp.

 

Ik ben gaan kijken wie en wat kan mij helpen

Eerst ben ik gaan kijken wat ik kan doen vanuit mijn eigen expertise. Welke gedachten en gevoelens mag ik nog loslaten? In de body mind release therapie https://bodymindrelease.nl/body-mind-release/ die ik geef, leer ik cliënten dit ook te doen. Ik merkte dat ik nog een overtuiging mocht loslaten. Iets wat door mijn persoonlijke groei juist nu weer aangeraakt werd. Daarnaast  ben ik gaan kijken welke stapjes ik kan zetten en wat de eerste stap is voor mij. Ik hoef het namelijk niet meteen goed te kunnen. Ik mag oefenen en het stap voor stap doen. Een van de stapjes was hulp vragen bij wat ik nog niet zo goed kan.

 

Ik vond hulp in een coach

Ik heb een blog coach gevonden. Zij gaat mij ondersteunen. Zij helpt mij bij wat ik zelf (nog) niet zo goed kan. Daardoor ben ik weer gemotiveerd. Zie ik resultaat en daar word ik weer blij van. De afgelopen week heb je al blogs van mij mogen lezen en de komende periode gaan ze met enige regelmaat verschijnen.

 

Wat wil ik jou graag meegeven met deze blog:

1 Kijk welke gedachten je beperken

2 Je hoeft het niet alleen te doen, er is altijd iets of iemand die  je kan helpen.

3 Durven vragen om hulp

4 Je hoeft niet alles meteen goed te kunnen

5 Als iets lastig is, ga het niet uit de weg.

6 Kijk wat de 1e kleine stap is.

7 Welke gedachten en overtuigingen kun je loslaten?

 

Body mind release is een bewezen effectieve methode die mensen helpt met het gericht aanpakken van de innerlijke oorzaak van waar je tegenaan loopt. Tijdens deze therapie laat jij negatieve gedachten los en haal je positieve gevoelens weer terug. Hierdoor ontstaat er meer rust, meer energie. Krijg je vertrouwen om die stappen te zetten die bij jou passen. Wil je meer weten over Body Mind Release of wil je weten wat het voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.  

Is de drempel om te durven vragen om hulp nog iets te hoog. Dan is mijn online webinar misschien iets voor jou. Hierin vertel ik hoe jij je vermoeidheid aankan pakken. Met of zonder hulp.  

Laat een reactie achter