boom-geeft-meer-energie

De vraag hoe wordt mij heel vaak gesteld. En vooral de vraag hoe krijg ik weer meer energie ik ben zo moe. Dat komt natuurlijk omdat ik in mijn werk mensen help om lekkerder in hun vel te zitten, weer energie te hebben voor de dingen die ze leuk vinden.  Ik weet uit eigen ervaring wat het met je doet als je je helemaal leeg voelt en je geen puf meer hebt om dingen te ondernemen. Ik zat een periode helemaal niet lekker in mijn vel en mijn emoties gingen alle kanten op. Van boos naar verdrietig en onbegrepen. Dat moest anders. In deze blog vertel ik welke 9 stappen belangrijk zijn en hoe je weer meer energie kan krijgen.

 

Wat ging eraan vooraf

Dit gebrek aan energie ontstond doordat ik zowel privé als op mijn werk in een stressvolle situatie zat. In die tijd vond ik het nog erg moeilijk om mijn grenzen aan te geven. Ik wilde alles voor iedereen goed doen en vergat daarbij vaak mijzelf.  Uiteindelijk eiste dit zijn tol en kwam ik ziek thuis te zitten.

 

In deze periode had ik veel tijd om na te denken. Ik had eigenlijk ook geen keuze want inmiddels kreeg ik ook ontslag om economische redenen. Dat kon er in die periode ook nog wel bij. Achteraf ben ik hier wel blij mee. Door deze gebeurtenissen moest ik een aantal veranderingen in mijn leven doorvoeren, of ik dat nou wel of niet leuk vond.

 

Positieve tegenslag

Uiteindelijk heb ik besloten om een eigen praktijk te beginnen, Wenskan. Ik wilde anderen helpen keuzes te maken waar zij blij van worden. zodat ze meer tijd en energie hebben voor de dingen die belangrijk zijn maar zonder een gevoel van schaamte of schuld te ervaren. Ik ben steeds weer dankbaar als ik iemand heb laten zien waar haar kracht ligt en ben trots als ik zie dat ze niet meer aan zichzelf twijfelt. 

 

Druk zijn met de verwachtingen van anderen 

Ik weet zelf als geen ander hoe je energie verloren gaat als je niet in je eigen kracht staat, continu bezig een ander te plezieren, het graag goed doen voor een ander. Ondertussen vergeten om stil te staan bij wat je zelf nodig hebt. Je doet de dingen die van je verwacht worden op de manier die je geleerd hebt van je ouders of van je omgeving. Misschien herken je dit ook wel bij jezelf.

 

Hoe kreeg ik weer meer energie

Het belangrijkste waardoor mijn batterij weer aangevuld werd was dat ik mijzelf ging accepteren. Ook zag ik in dat ik mocht zijn wie ik wilde zijn. 

 

Nu staat het hier als een heel simpel zinnetje, maar zo simpel was dit proces natuurlijk niet. Bij deze ontdekkingsreis heb ik hulp gehad van verschillende mensen. Dit heeft mij ontzettend geholpen. Zij steunden mij in moeilijke situaties en hielpen mij om steeds kleine stapjes in de goede richting te zetten. Dit laatste werkte voor mij erg goed. Doordat je kleine concrete stapjes zet doe je ook succeservaring op. Dit geeft energie om door te gaan. Als de stap te groot is dan is de kans dat het mislukt groter en als iets misgaat kost dat veel energie. Voor jezelf is het vaak lastig om te zien welk klein stapje nu werkt voor jou. Zeker als je gewend bent de lat erg hoog te leggen voor jezelf.  

 

Nu kan ik zeggen dat ik op de meeste dagen ook echt blij ben met mezelf. Als ik terugkijk naar wat er de afgelopen jaren is veranderd dan is dat heel veel. Al die kleine stapjes hebben mij heel veel opgeleverd. Het zetten van kleine stapjes en weten wat je wil is een oplossingsgerichte methodiek. 

 

Inspiratie voor anderen

In mijn werk inspireer ik andere mensen om betere keuzes te maken die tijd en energie opleveren.  Als ik naar mijn eigen proces kijk en naar de stappen die mijn klanten zetten zie ik overeenkomsten in de stappen.

 

De 9 stappen die belangrijk zijn om meer energie te krijgen zijn:

1 De keuze maken om iets te gaan veranderen

2 Weten wat je wil

3 Ballast loslaten

4 Je bewust worden van je eigen kwaliteiten 

5 Omgaan met je angsten

6 Doorzetten en weten dat je je op het juiste pad bevindt 

7 Vertrouwen krijgen

8 Jezelf laten zien en durven wat eerst nog te spannend was

9 Houden van jezelf en jezelf accepteren

 

Wil jij meer weten?

Download dan de 9 stappen om jouw wens te laten uitkomen. Een wens kan zijn dat jij graag meer energie wil ervaren. 

De 9 stappen geven richting en zorgen ervoor dat het jou deze keer wel lukt. Alle verandering begint met de 1e stap. 

Wil jij weten welke valkuilen er zijn en wat een succesformule is dan kunnen deze stappen jij zeker goede inzichten geven.

Laat een reactie achter