loslaten wensen uitkomen

Loslaten; succes voor het laten uitkomen van wensen.

Het is begin december 2020 wanneer ik ‘s avonds op mijn mobiel kijk naar vacatures in het onderwijs. De afgelopen weken is er bij mij iets veranderd. Ik durf te luisteren naar een stemmetje ergens diep in mij. Een stemmetje wat mij verteld dat ik niet faal als ik terug ga in het onderwijs maar dat dat juist loslaten nu goed is, om mijn wensen te laten uitkomen. 

Schaamte en angst

Voordat ik naar de stem kon luisteren waren er ook veel gedachtes van schaamte, angst en gezichtsverlies. Wat zouden anderen van mij denken. Een van de grootste gedachten was dat anderen vonden dat ik als ondernemer mislukt was. Ik had het niet goed genoeg gedaan. Dat was niet de werkelijkheid, maar loslaten van deze gedachten was niet eenvoudig, want in mijn hoofd dacht ik dat ik zo mijn wensen liet uitkomen. Het werken in mijn praktijk geeft mij ontzettend veel plezier, alleen bij een eigen praktijk zijn er ook veel dingen die minder leuk zijn. Zoals de financiën regelen of de marketing doen. Daarnaast miste ik collega’s. In november 2020 stelde ik mijn dochter een praktische vraag. Ze gaf echter geen antwoord, Maar liet mij een oefening doen. Een oefening die ik vaker in dit soort situaties bij mijn kinderen had gebruikt. Op dat moment dacht ik dit is niet de bedoeling, ik wil gewoon advies. Later kon ik er intens van genieten dat ze zo wijs reageerde. En dat ze mij met deze oefening een mega inzicht gaf….

 

Werken in het onderwijs

Het antwoord was namelijk werken in het onderwijs. Een raar antwoord op mijn vraag. Ik wilde het eerst ook afdoen met nee, dat is het niet. Totdat ik onbewust op die avond naar vacatures keek en ik heel onrustig werd. Ik besloot te onderzoeken wat deze reactie mij wilde vertellen. Belde de directeur en wist hier wil ik werken. Nog geen 2 weken later had ik de baan. Nu zijn we 2 jaar verder. Het gaat hier te ver om te benoemen hoe juist deze keuze was, juist op dat moment in mijn leven. Ik ben ontzettend blij dat ik mijn intuïtie heb gevolgd. Want door deze keuze zijn juist een aantal wensen uitgekomen.  

 

Intuïtie volgen

Dit alles had ik met mijn hoofd en bewuste brein niet kunnen bedenken. Mijn vertrouwen in mijn intuïtie is ontzettend gegroeid. Ik sta nog meer in mijn kracht en mag nog meer zijn wie ik ben. Om dit  te bereiken mocht ik nog wat blokkades opruimen en moeilijkheden overwinnen. Hierdoor kon ik beter loslaten zodat mijn wensen kunnen uitkomen. Juist met dit allemaal in mijn rugzak kan ik nog beter vorm geven aan mijn missie; Dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Door mijn eigen ervaring op de werkvloer en door de verhalen van klanten, die in het onderwijs werken, in mijn praktijk. Heb ik een keuze gemaakt voor een aanpassing in mijn aanbod. 

 

Loslaten, om de wensen te laten uitkomen.

Ik wil nog steeds mijn wensen laten uitkomen. Dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat is mijn doel, dat geeft mij energie. Er zijn veel kinderen die al jong zich aanpassen aan de maatschappij. Ze hebben leerkrachten nodig die ze echt zien en rolmodellen van krachtige personen. Leerkrachten die ook zichzelf durven zijn, kwetsbaar en krachtig. Ze geven de kinderen vertrouwen door ze los te laten en ze voor te bereiden op de toekomst.

Een toekomst die nu nog niet in te vullen is. De maatschappij verandert zo ontzettend snel. 

Het is belangrijk om de kinderen van nu, vaardigheden aan te leren zodat ze hun eigenaarschap vergroten en overeind blijven in de veranderende wereld. Eigenaarschap en jezelf durven zijn is belangrijk. Dit is waar ik als 5 jarige van droomde en waarom ik koos voor het onderwijs. Eerst als juf later als intern begeleider, daarna als trainer en coach bij een organisatie advieskantoor om vervolgens mijn eigen praktijk te starten. Alles steeds met hetzelfde doel. De ander helpen te ontdekken wie je bent en dat ook te durven zijn. Al deze ervaringen neem ik mee in mijn rugzak en hebben ervoor gezorgd dat ook ik steeds meer mezelf kan en mag zijn. Hierdoor durf ik ook steeds beter te zeggen wat ik denk dat nodig is en dat ik met mijn ervaring iets kan betekenen voor de verandering binnen het onderwijs systeem. 

 

Leerkrachten maken het verschil

Heel veel leerkrachten staan met passie voor de groep, hebben dit beroep gekozen, om net als ik iets te kunnen betekenen voor de kinderen. In het begin gaan ze fanatiek aan de slag om na een tijd vast te lopen in het onderwijssysteem. Een aantal van deze leerkrachten kiest er dan voor om uit het onderwijs te gaan, anderen krijgen een burn-out. 

Ik geloof dat dit anders kan. Want juist deze bevlogen leerkrachten kunnen het verschil maken. Daarnaast weet ik ook dat ik iets kan betekenen voor deze doelgroep. Dus is het tijd voor een keuze. Komend jaar ga ik mij meer richten op mensen de werken in het onderwijs. Daar hoort ook een nieuwe website bij krachtig in het onderwijs. Individueel coachen en begeleiden in de groep blijft een onderdeel. Daarnaast ga ik workshops en trainingen geven zowel in company, als ook open inschrijvingen. Ik merk dat ik veel energie krijg van dit uitwerken. Er staan zelf als afspraken in mijn agenda voor lezingen of een workshop voor schoolteams en besturen.

 

Werk jij in het onderwijs en loop je weleens vast in het systeem van onderwijsland. Merk je dat je steeds meer iets van je dromen verliest? Werken in het onderwijs is prachtig maar ook pittig. Wil jij in het onderwijs het verschil maken neem dan eens een kijkje op mijn nieuwe website. 

Liefs Veronique

Laat een reactie achter