meer-genieten-van -het leven

Meer genieten van het leven

Plezier hebben en meer genieten van het leven is iets wat we denk ik allemaal wel willen en toch hebben we dit niet elke dag. We hebben vaak het gevoel dat we geen keuze hebben of dat er geen tijd is. We zijn slachtoffer van de situatie. In dit artikel vertel ik hoe het ook anders kan. Hoe je weer grip kan krijgen en hoe je meer kan genieten van het leven ook als het even tegen zit.

Stel je eens voor

Lukt het jou je een beeld te vormen van 2 verschillende landen in je hoofd. Laten we het voor de duidelijkheid Probleemland en Genietland noemen. Hoe ziet Probleemland eruit in jouw gedachte?  Wat doen de mensen? Kijken ze vrolijk of zijn ze down? En misschien nog wel belangrijker: hoe communiceren ze met elkaar?

Voor mij is het een land waar ik mij niet fijn voel. Er is veel negativiteit, iedereen is moe en de mensen zijn niet vriendelijk naar elkaar. Ze denken in problemen. 

Wat doet het met jou als je aan dit land denkt?

Het kan ook anders, meer genieten van het leven

En dan dat andere land, een stuk verderop; Genietland. Een land waar mensen gelukkig zijn, doen wat ze graag willen. Ze genieten van de kleine dingen, van het leven. Ze zijn helemaal zichzelf. Soms zijn er dagen dat het iets minder gaat. Dat maakt het juist mooi omdat ze de volgende dag weer beseffen wat ze allemaal hebben. Ze zijn dankbaar voor wat het leven hen te bieden heeft. Ze leren volop en helpen elkaar met groeien. 

Hoe ziet Genietland er in jouw beleving uit? Word je daar al blij van?

Hoe mijn probleemland eruit zag.

6 jaar geleden woonde ik vooral in Probleemland. Ik zat niet lekker in mijn vel. Na een tijdje kwam er het verlangen dat ik het graag anders wilde. Ik wist nog niet precies hoe, maar het verlangen werd sterker en sterker.

Ik begon met ontdekken wat ik het liefste wil. Dit heb ik gedaan door te kijken waar ik echt blij van word of van zou worden. Hoe kon ik weer genieten van het leven. Deze  wensen heb ik vervolgens opgeschreven. Het maakte mij duidelijk: het is tijd voor verandering. Mijn wens was een andere wereld creëren; méér mezelf zijn. Zeggen wat ik voel zonder zorgen over wat een ander ervan vindt. Mijn gevoel de ruimte geven. Ik zag ook in dat als ik niet zou veranderen, de problemen ook niet zouden verdwijnen. Goed voor mezelf zorgen werd mijn uitgangspunt.

Mijn reis naar Genietland begon. 

Mijn reis was een mooie ontdekking.  Ik weet inmiddels hoe mijn Genietland eruit ziet. Een plek waar ik mij vrij voel, zelfvertrouwen heb en waar ik straal. De laatste twee jaar bracht ik bijna al mijn dagen door in Genietland. Met heel veel plezier genietend van het leven.

De stappen die mij hielpen om meer te genieten van het leven

1     Welke andere mensen hebben deze reis gemaakt? Door te kijken hoe zij dit hebben aangepakt het ze vragen. Vervolgens  hun tips toepassen.

2     Steeds hield ik mijn wens voor ogen; waar wil ik naartoe en nog belangrijker: waarom wil ik dat. Op momenten dat het even tegenzit, helpt deze gedachte mij om vol te houden en door te zetten.

3    Vertrouwen op mezelf en mijn gevoel. Oude overtuigingen heb ik losgelaten. Positieve gevoelens haalde ik terug. Dit heb ik gedaan met Body Mind Release.

4    Geniet van de weg, is wat ik leerde accepteren. Ook al werd ik daar vroeger boos om. Ik accepteer dat het stapje voor stapje gaat. Ook de weg er naartoe is een proces. 

5    Loslaten wat anderen vinden van wat ik doe en wat zij vinden van Genietland.

 

Onderweg van Probleemland en Genietland zitten heel wat obstakels. 

Ik noem dat voor het gemak Niemandsland. Een plek waar het moeilijk wordt, waar je obstakels tegenkomt. Obstakels maken dat je heel sterk de neiging hebt om niet verder te gaan

Onderweg zijn betekent dat je wel weet wat je achterlaat, maar nog niet precies weet hoe het er aan de overkant uitziet. Dat maakt angstig. Een logische reactie is dan om te kiezen voor het oude vertrouwde, voor zekerheid.  Dat is heel begrijpelijk, echter de situatie verandert dan niet. Dan blijf je doen wat je niet blij maakt of hard werken en de eindjes aan elkaar knopen. 

Echter na een goede start van  Probleemland naar Genietland maken velen de reis niet af. Ze zijn een illusie armer en geven op. Dit is mij ook overkomen, ik weet er alles van.

Hoe je in Niemandsland zorgt dat je de moed niet verliest, daarover vertel ik je graag meer. Onderweg heb ik de obstakels opgeruimd. Nu geniet ik. lees meer in mijn volgend blog.

Wil jij ook graag jouw leven veranderen en weet je niet hoe? Of misschien heb je al zoveel geprobeerd en kom je niet verder. Schroom niet maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik loop graag mee op je pad  zodat jij wel een succes maakt van jouw reis.

 

Laat een reactie achter