mijzelf-zijn-in de zon

Mezelf zijn en blijven, zo ga ik tegenwoordig om met kritiek

Ook ik krijg kritiek en feedback. Iets waar ik gelukkig steeds beter mee om kan gaan.  Dit komt omdat ik steeds beter weet wat ik zelf vind en het mij lukt om steeds meer mezelf te zijn. Dat mij dit steeds beter afgaat merkte ik ook van de week. Hoe dat ging lees je hier.

De zon schijnt buiten ik maak even tijd om buiten in de tuin te gaan zitten. De wind voelt koud op mijn wangen en de zon schijnt in mijn gezicht. Het lukt me heel even om alleen te genieten van wat ik zie. Een blaadje in de wind, de verschillende kleuren bloemen en ook onze hond geniet even van de zonnestralen in de tuin. Even een klein geluksmomentje met een heerlijk kop thee. Tijd maken om even te genieten. 

Gedachten in mijn hoofd

Al gauw zijn er al weer allerlei gedachten in mijn hoofd. Er is de afgelopen periode ook zoveel gebeurt. Mezelf zijn en mezelf blijven is dan een uitdaging. Ik ben zelf ontzettend aan het groeien, dingen waar ik 5 jaar geleden mij nog niet mee bezig hield komen nu op mijn pad. Erg leuk, ook heel spannend en het vraagt de nodige energie. Belangrijk dus om goed voor mezelf te zorgen. Goed dus dat ik even geniet van de zon en het groen. 

Mijn gedachten staan niet stil. Zo denk ik ook over een gesprek na, wat ik vorige week had met iemand die mij iets wilde verkopen. Haar aanpak was nogal uniek. Ze liet zien hoe hard ik haar nodig had door negatieve feedback te geven. Vroeger zou ik hier heel erg van geschrokken zijn en ook wel even van slag zijn geweest. Ik zag het nu niet als een aanval op mij. Ik slikte de brok in mijn keel weg, ik stond even stil bij de draaiing in mijn maag en ademde toen rustig in en uit. Welke informatie die ze mij vertelde kon ik goed gebruiken, want ik weet inmiddels wel als je wil groeien als mens dan is het ook goed om te kijken wat anderen beter doen dan ik. Dus wat kon ik hier van leren.

Persoonlijke gedachten deel je die?

Er zat ook informatie tussen waar ik niets mee kon en die ik zeker niet ging toepassen. Zo had ze commentaar op een facebookbericht van mij. Ze vond dat ik persoonlijke informatie niet met mijn klanten moest delen. Daar hadden mijn klanten niets aan, dat was alleen leuk voor mij. 

Met deze informatie in het achterhoofd ben ik het bewuste bericht gaan lezen. Ik zie dat je mijn bericht op meerdere manieren kan lezen. Sommige mensen wensen mijn sterkte, dat waardeer ik natuurlijk en dat is fijn. Dat is niet de reden dat ik het bericht heb geplaatst. Het is namelijk niet zo doordat ik jullie goed kan helpen. Mijn leven als therapeut elke dag fantastisch is. Dat er door positief te denken bij mij niet iets gebeurt wat lastig is en dat omdenken dan niet altijd meteen lukt. Het stormt bij mij ook, dan wordt even alles flink door elkaar geschud. Het gaat erom hoe je met die lastige momenten omgaat. De ene keer lukt dat meteen en een andere keer heb ik een paar dagen nodig.

Echt zijn,mezelf zijn

We verwachten zo ontzettend veel van ons zelf. Ik sta er dus nog steeds achter dat ik dat bericht heb geplaatst. Dat ik mijn leven met jullie deel, ook als het even wat tegen zit. Ik vind eerlijkheid en openheid zo ontzettend belangrijk dan kan ik alleen maar echt zijn. Anders klopt het niet voor mij.  Dus laat ik zien dat het bij mij ook stormt en dat er dan lichtpuntjes zijn. Door de regie die ik terug pak op de situatie. Door los te laten waar je geen invloed op heb, komt er rust. Dat was precies wat ik boven op dat uitkijkpunt ervaarde. Hoe gaaf is dat dan om met jullie te delen. 

 

Mezelf zijn en feedback omarmen

Deze dame had nog veel meer feedback. Ik heb er kritisch naar geluisterd. De dingen die mij voor mij een blinde vlek zijn heb ik in mijn oren geknoopt. Want ik weet als geen ander hoe fijn het is dat iemand je wil helpen, omdat je in je eentje gewoon minder bereikt omdat je steeds in je eigen valkuil stapt. Ik zoek dus regelmatig iemand op die verder is dan dat ik ben omdat ik daar veel van kan leren. Deze dame kan ik best veel van leren alleen niet de dingen die ik wil leren. Het past niet bij mijn waarden. Dan werkt het niet. Dan ga ik een kunstje doen en dat voelt niet goed. 

 

Ik vind het ontzettend leuk om jullie te blijven helpen door juist mezelf te zijn. Omdat ik geloof dat ook jij met de juiste steun en hulp je leven positief kan veranderen. Ik help je graag je talenten te ontdekken en jezelf te zijn.

 

Wil jij weten of ik misschien jouw een stapje verder kan helpen. Dat kun je alleen maar door met mij in gesprek te gaan. Sluit ik aan bij waar jij naar op zoek bent. Door te kijken of mijn tips werken. Durf jij de uitdaging aan omdat je graag iets verandert aan je leven. Dan maak ik graag tijd voor een gratis vrijblijvend gesprek

Laat een reactie achter