omgaan met prikkels in lastige tijden

Omgaan met prikkels in lastige tijden

Een tijd terug heb ik in een blog met jullie gedeeld hoe ik met tegenslagen omga. Dit heb ik gedeeld nadat we slecht nieuws hadden gekregen in het ziekenhuis. Een maand later had ik een volgend blog in kladversie klaar. Alleen lukte het mij niet om deze verder uit te werken, omdat de situatie veranderde. Het was een prikkel te veel. In deze blog lees je wat dit met mij deed.. Omgaan met prikkels in lastige tijden.

 

Alles onder controle

In de blog die niet online kwam deelde ik met jullie hoe het ging en dat was gezien de situatie best goed. Ik nam voldoende rust, ik kon omgaan met de oude overtuigingen. Het lukte mij om hulp te ontvangen en wat zachter te zijn voor mezelf. Ik had de situatie onder controle. Met een plan waar ik voldoende me-time in had staan en ondersteuning van anderen wist ik dat ik dit aankon. 

 

Wat maakte dat dit dan toch veranderde

Naast Wenskan heb ik nog een bedrijf, met dit bedrijf ben ik bezig om een pand te kopen. Bij dit proces ben ik van anderen afhankelijk. Naast dat ik afhankelijk ben van anderen was er ook veel tijdsdruk en waren er juridische deadlines. De energie die daarbij hoort trekt mij leeg. Hier was ik mij al langer van bewust en ik had daarom ook al een aantal aanpassingen gedaan. Echter vragen die aanpassingen ook tijd en energie.

 

Over je grenzen gaan

Je herkent dit misschien wel, deadlines op je werk. Mensen in hoge posities die druk op je uitoefenen. Dit kan voor veel prikkels zorgen, iets waar jij misschien ook gevoelig voor bent. Door je sterke voelsprieten begrijp je ook nog eens goed wat de rol van de ander is. Je houdt rekening met de ander en zorgt hierdoor minder goed voor jezelf. Je gaat dus bij jezelf over een grens heen.

 

Nog meer prikkels, hoe ga ik daar mee om?

Deze extra prikkels kreeg ik dus ook te verwerken. Maar dat was nog niet alles.

We kregen ook het nieuws dat mijn schoonvader nu echt niet meer lang te leven had. Hij kon nog een dag leven of een weekend, maar de verwachting was niet langer dan een maand.

 

Ik kan dit, mij krijgen ze niet klein

De eerste reactie op deze twee situaties was: Ik kan dit allemaal aan. Even wat dingen aanpassen, waarbij goed voor mezelf zorgen bovenaan het lijstje stond. Ik kon dit, ik moest nu sterk zijn, voor mijn man en kinderen. Of was het naar de buitenwereld een bepaalde bewijsdrang?

Ook dat herken je misschien wel. Mij krijgen ze niet klein, ik kan dit. Het ging inderdaad goed met mij. Tot een kleine week na de uitvaart. Er kwam een mail binnen. In die mail werd geen rekening gehouden met mijn situatie. 

Een prikkel te veel

Ik voelde mij met de rug tegen de muur geduwd, met een geweer tegen mijn hoofd. Mijn lichaam reageerde hier erg heftig op. Dit was de prikkel die mijn lichaam niet meer aankon. Het lampje ging uit. 

 

Gelukkig wist ik direct wat ik moest doen. Waardoor ik nu weer de dingen kan doen die mij energie geven. 

 

Doen wat energie geeft

Iets wat mij energie geeft is anderen helpen om te gaan met prikkels in een wereld die veel van je vraagt. Zeker als je dan ook nog sensitief bent en graag voor anderen zorgt. Bij mij was dit de druppel die mij duidelijk maakte dat ik onvoldoende bewust ben van de prikkels die ik afgelopen tijd heb gehad. Prikkels ontstaan door keuzes die ik heb gemaakt en door onverwachte situaties. Het was een prikkel te veel.

Volgende week zal ik met jullie delen wat ik heb gedaan om mij snel weer beter te voelen en hoe het werkt met de hoeveelheid prikkels die we kunnen verwerken. 

 

Voor nu ben ik trots op mezelf dat ik gelukkig steeds minder hard voor mezelf ben en toelaat dat anderen mij te steunen. Heb jij vragen hierover stuur mij dan een mail: Info@wenskan.nl.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis gesprek. Om te kijken hoe jij dingen kan veranderen.

Laat een reactie achter