trots-op-mij

Vandaag geniet ik buiten van een heerlijk zonnetje. Ik heb mijn kantoor verplaatst naar buiten om met het ruisen van de bomen op de achtergrond te beseffen wat ik de afgelopen jaren heb klaargespeeld. Trots zijn is iets wat ik heb moeten leren. Het helpt je om gelukkig te zijn. Mijn tip, wees trots op jezelf, kijk naar wat je allemaal hebt bereikt. Maar helaas laten we ons vaak tegenhouden door onze angsten. Ik heb deze angsten aangepakt en kan nu genieten van wat ik heb bereikt.

 

Duizenden excuses

Ik kijk naar het mooie pand. Hoe blij ben ik dat dit om mijn pad is gekomen. En nog blijer dat ik het lef heb gehad om de stappen te zetten om het ook daadwerkelijk te gaan huren. Het was ontzettend spannend. Ik kon duizenden excuses bedenken dat dit helemaal niet kon. Toch ben ik met de gemeente in gesprek te gaan en kwam van het een het ander.

 

Nooit goed genoeg

Ik die mezelf nooit goed genoeg vond. Altijd dacht dat andere meer capaciteiten hadden. Ik geloofde nooit dat ik iets kon. Ja, ik kon lesgeven en ja, ik kon goed coachen. Toch keek ik altijd meer naar wat ik niet kon, was nooit blij met wat ik wel kon.Ik vond mezelf nooit goed genoeg. Ik hield mezelf altijd klein. Ik was het kleine zusje. Het nakomertje en ik bleef mij hierdoor ook passend gedragen. Want ik geloofde niet in mezelf. Ik wilde dat andere trots waren op mij. Verwachte iets van anderen. Toen besefte ik wees trots op jezelf. Hoe is dat bij jou; Ben jij trots op jezelf of verwacht je dit van anderen?

 

Wens dat het anders is

Totdat ik in 2015 dit niet langer wilde. Omdat het niet goed was voor mij. Er was een verlangen om het anders te doen. Maar hoe kon ik dit veranderen. De 1e stap was minder moe zijn. Ik ging op onderzoek uit hoe ik dit het beste kon aanpakken. Hoe lees je in mijn blog Ben jij ook zo moe.

In die tijd kwamen er ook een aantal mensen op mijn pad. Ze hielpen mij om anders te gaan denken over mezelf. De een hield alleen een spiegel voor door een rake opmerking te plaatsen. De ander liep een tijdje naast mij om mij te ondersteunen. Ik kreeg vertrouwen. Ja, ik mocht er zijn en ja, ik kon veel meer dan ik zelf dacht.

 

Wees groots en durf te springen

Nu zit ik in de tuin, bij mijn eigen pand, waar ik mijn praktijk heb. Ik kijk met trots en voel mij van binnen ook blij.

Wat maakt mij blij? Is dat de mooie ruimte en het hebben van een eigen praktijk? Ja, dat natuurlijk ook, maar het voelt groter. Ik heb durven springen. Ben trots dat ik het lef had. Mezelf niet langer klein houden maar Ik heb geluisterd naar wat ik voelde, geluisterd naar mijn verlangen. Naar de wens die ik voor mezelf had. Geloven in mezelf, mezelf zijn en doen waar ik blij van word.

 

Wees voldaan en dankbaar

Ik heb een mooi proces mogen doorlopen. Het was niet altijd even makkelijk. Ja, ik ben vaak gevallen en ik ben ook elke keer weer opgestaan. Soms duurde dat een uur, soms een dag en soms had ik een langere periode nodig om de hulp die in de buurt was te zien en om deze ook te ontvangen.

Door te beseffen wat ik voor mooie stappen ik heb gezet voel ik mij dankbaar. Het is goed genoeg. Ik mag trots zijn op mezelf.

Ik kijk nog eens naar het pand. Naar de bomen achter mij. Ik voel de zon op mijn huid en ik voel mij voor een moment heel gelukkig.

 

Wie helpt jou om te springen?

Kortom: Ik heb de sprong gewaagd. De angst niet laten winnen. Hierbij heb ik ondersteuning gekregen van anderen. Dit heb ik niet alleen gedaan. Daarnaast heb ik durven ontvangen. Dit speelt ook vaak nog wel een belangrijke rol. Verder gaf ik mezelf toestemming om het anders te gaan doen. Alleen was mij dit nooit gelukt. Ik die altijd dacht ik moet het zelf kunnen. In mijn volgende blog vertel ik dat hulp vragen je juist sterker maakt.

Wees ook trots op jezelf? 

Kijk dan even wanneer ik weer een informatieavond of webinar geef. Tijdens deze bijeenkomsten vertel ik meer over hoe ook jij trots kan zijn op jezelf. Door anders naar jezelf te gaan kijken en je kwaliteiten te ontdekken. Tevens geef ik meer uitleg over hoe jij je vermoeidheid aan kan pakken.

Wil jij liever weten hoe ik jou persoonlijk kan helpen maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kijken we of er een klik is. Tevens bespreken we wat jij nodig hebt om trots te zijn op jezelf.

Laat een reactie achter